SHOPUJTE PODLE LIBOSTI

Péče o svíčky

Pár rad, aby Vám svíčka dlouho vydržela:

Před zapálením
Než sáhnete po sirce, doporučujeme odstranit větší dekorace jako např. květiny. Předejdete tím jejich vzplanutí.

Na povrchu taky záleží, vážně
Nepokládejte na vratké, teplu neodolné nebo jinak nebezpečné povrchy. A na odložení u otevřeného okna, kde Vám poletují záclony jakbysmet.

První zapálení
Nechte vosk roztavit po celém povrchu svíčky. Takže ano, až k okrajům. Zamezíte tak vytvoření nevzhledného kráteru.

Jak dlouho můžu pálit?
Ideální doba hoření je cca 2 hodiny a nechat rozhořet k těm zmíněným okrajům. Svíčka díky těmto pravidlům vydrží déle a vy ji využijete na maximum. A kdo by nechtěl mít svíčku pěkně dlouho, že jo.

Trocha té péče
Před každým dalším zapálením svíčky opatrně odstřihněte černý kus knotu. Zkraťte ho na cca 3-5 mm.

BLOG (2)

Pálí, auví, pálí
Oheň je živel, to víme všichni. Kdo ne, tak se asi ještě nikdy nespálil. Tedy možná tak ve vztahu, ale to neudělá puchýře. Pokud tedy necháte svíčku hořet déle než je doporučená doba, tak je jasný, že se vosk víc rozpálí a nejen, že svíčka ubývá rychleji, ale taky se zvýší teplota. Takže jakmile je sklenice rozžhavená, radši to odpískejte, uhaste ji a nechte vychladnout.

Jdu na kafe
Tak tady bacha jo. Všichni občas čteme nějaký ten článek o požárech, že jo. Tak, aby bylo jasno. Svíčky nenechávejte hořet bez dozoru. Takže stejně tak, jak si kontrolujete zda máte sebou peníze, běžte hodit oko na svíčku a pokud stále hoří, uhaste ji. A ještě jedna věc, už vůbec ji nenechávejte o samotě s dětmi nebo zvířaty.

BLOG (3)

Hoří málo?
Tak tohle jsme si snad trochu objasnili v 2 bodě. Pokud při pálení vosk neroztál až do krajů, tak se není čemu divit. Můžu to zachránit? Jasný, zkuste ještě nějakou dobu nechat svíčku hořet a pak zhasněte. Pokud se to nezlepší, tak před příštím zapálení zkuste třeba lžičkou trochu vosku odebrat, ať má knot víc místa.

I vy chcete mít své místo na světě
A proto svíčku neumisťujte moc blízko předmětům, které by mohly lehce vzplanout, jako jsou třeba záclony. 

Chci být za frajera
Pokud chcete uchovat přání nebo energii, kterou jste do svíčky vložili, tak ji nesfoukávejte a prsty si taky nešpiňte. Buďte za frajery a použijte zhášedlo.

BLOG (4)

Co mám dělat s vyhořelou svíčkou?

Ještě si řekněme jedno, svíčku nenechávejte dohořet až do dna. Ale až dohoří můžete vylít ještě tekutý zbylý vosk, ale prosím Vás, hlavně ne do dřezu, jasný? No a sklenici pak můžete umýt. Nalijte do ní horkou vodu a nechte ji vychladnout. Pokud ji namočíte celou do horké vody, pomůže to i s odstraněním samolepky. No a pak nějakým odmašťovačem, rozumíme si? Jar, mýdlo, nevíme co máte doma prostě. Nebojte, to půjde raz dva. No a skleničku můžete použít dál. Třeba jako:

Květináč
Vázu
Stojánek na tužky
Na něco v kuchyni
A nebo si z ní udělejte kasičku a schovejte i do ní nějaký ty prašule, třeba na další svíčku :-)